Najčešća pitanja

Kockarium su osnovali i u njemu rade veliki ljubitelji LEGO kockica.

Naša ljubav prema kockicama traje još od detinjstva. Zato znamo kako je biti mali i danima gledati LEGO katalog u potrazi za sledećim setom. Isto tako znamo i kako je roditeljima kada poruče kockice za praznike kod neproverenih prodavaca, a njih nema i ne javljaju se na telefon… Znamo i koliko obično koštaju.

Zato smo napravili Kockarium, specijalizovanu prodavnicu LEGO kocaka i LEGO licenciranog programa koja…

 • Je od osnivanja u novembru 2015. uslužila hiljade kupaca i obradovala još više mališana.
 • Je firma registrovana u Republici Srbiji, 100% odgovorna zakonima naše zemlje.
 • Nudi samo proizvode koje ima na lageru pa nećeš čekati danima ili nedeljama da ih neko „donese” ili „prenese”.
 • Neće sakrivati troškove. Bez neprijatnih iznenađenja – koliko vidiš na sajtu, toliko ćeš i platiti.
 • Će ti uvek isporučiti kocke u najkraćem roku. Ako poručiš kocke do 13 časova radnim danima, na tvojoj adresi mogu biti već sutradan.
 • Garantuje da ćeš biti zadovoljan/a. Ako nisi – vratićemo ti novac ili zameniti proizvode.

Više o nama možeš pročitati ovde.

Kockarium sve pakete šalje uslugom „danas za sutra”, a cena isporuke zavisi od proizvoda koje poručiš:

 • (besplatno) Ukoliko tvoja porudžbina premašuje vrednost od 5.999 din ili sadrži neki od proizvoda sa posebnom markicom „besplatna isporuka” – troškove isporuke mi častimo!
 • (180 din) Sitniji artikli (kao što su minifigure i drugi proizvodi u kesicama) šalju se u paketima za koje ćeš isporuku platiti 180 din. Ova vrsta isporuke je ograničena na količinu od 3 sitna proizvoda/10 minifigura. Proizvodi sa jefitinijom isporukom su na sajtu obeleženi markicom „jeftinija isporuka.”
 • (220 din) Standardna isporuka za pakete vrednosti do 6.000 din koji ne sadrže nijedan proizvod sa „besplatnom isporukom”.

Najjednostavnije – isporuka košta i nije besplatna. Prodavci koji obećavaju besplatnu isporuku su taj trošak zaračunali u ceni proizvoda. Mi više volimo da uvek nudimo najpovoljnije LEGO kocke u zemlji koje možeš po istoj ceni pazariti i u našim prodavnicama, a da isporuku platiš samo onda kada ti je zaista potrebna. Fer, zar ne?

Dodatno, za pakete vrednosti preko 6.000 din i one koji sadrže barem jedan od artikala sa etiketom „besplatna isporuka” – poštarina je gratis!

Znamo koliko je važno da igračke stignu što je pre moguće kada su deca nestrpljiva. Zato se (a) trudimo da imamo što veći izbor kockica na lageru u svakom momentu i (b) sve pakete poručene do 13 časova radnim danima šaljemo istog dana na tvoju adresu uslugom „danas za sutra”. Ovo znači da proizvode poručene do 13h radnim danima možeš dobiti već narednog radnog dana! Brzo, zar ne? 🙂

P. S. Sve što vidiš prikazano na sajtu dostupno je i na lageru.

Odmah nakon što tvoj paket napusti naš magacin poslaćemo ti imejl sa jedinstvenim brojem tvog paketa. Ovaj broj možeš iskoristiti da proveriš gde se tvoj paket nalazi koristeći ovu stranicu. Alternativno, možeš pozvati call centar kurirske službe na 015/600600 i saznati gde je tvoj paket, kao i planirano vreme isporuke.

Ukoliko ti nije stigao imejl sa podacima za praćenje ili imaš drugih problema – kontaktiraj nas.

Da! Prilikom poručivanja odaberi opciju „lično preuzimanje” i odabrani proizvodi će te čekati u Kockarium radnji u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 151).

Naravno, iako nam je jako žao da čujemo da si razočaran/a. 🙁

Sve proizvode kupljene na sajtu Kockarium.rs možeš vratiti u roku od 14 dana od dana preuzimanja paketa.

 • Ukoliko je originalno pakovanje proizvoda u potpunosti nepromenjeno (nije otvarano ili oštećeno na drugi način), možeš dobiti novac natrag uplatom na račun ili proizvod zameniti za drugi.
 • Ukoliko je originalno pakovanje proizvoda oštećeno, otvoreno ili na drugi način promenjeno, proizvod možeš zameniti za drugi. Kockarium zadržava pravo umanjenja vrednosti proizvoda ukoliko je isti znatno oštećen.

Više informacija o povratu robe možeš pročitati na stranici sa uslovima korišćenja.

Apsolutno! Kockarium doo je zvanični prodajni partner danske kompanije LEGO za Srbiju i nikada ne bismo rizikovali ugled i uložen trud da nekome „podvalimo”.

Problemi

Jako nam je žao što si doživeo/la neprijatnost. Vrlo je važno da sačiniš zapisnik o oštećenju zajedno sa kurirom koji ti je doneo paket i da nas odmah kontaktiraš kako bismo rešili problem što je moguće pre.

Za uspešno poručivanje nije neophodno da dobiješ imejl od nas. Sajt će ti, nakon uspešno obavljene porudžbine, prikazati stranicu na kojoj piše „Hvala, tvoja porudžbina je registrovana.”

Pre nego što pokušaš ponovo sa pravljenjem porudžbine, uveri se da si dovršio/la proces poručivanja do kraja i prihvatio/la uslove korišćenja i poručivanja. Ukoliko ne vidiš nikakve mejlove od nas u Inbox sandučetu, proveri obavezno „spam” i obeleži naše mejlove kao „nije spam“ kako bi osigurao/la isporuku naših poruka u budućnosti.

Ukoliko i dalje imaš problem, pozovi nas telefonom.

O ne! Iako se ekstremno retko dešava, razumemo da nema ništa nezgodnije nego kad zafali deo da složiš celu igračku. Kompanija LEGO je vrlo ažurna, pa će delove koji ti nedostaju ili su oštećeni poslati na tvoju kućnu adresu besplatno u najkraćem roku.

Potrebno je da posetiš servis stranu kompanije LEGO i da popuniš formular za delove koji nedostaju ili su oštećeni („missing pieces“ ili „broken pieces“).

Ukoliko ti je potrebna dalja pomoć po ovom pitanju, slobodno nas kontaktiraj i rado ćemo ti pomoći.

O ne! Iako se zaista trudimo da sve bude besprekorno, greške se potkradaju. Ako si primetio/la na našem sajtu nešto što misliš da ne fukncioniše kako treba, kontaktiraj nas.

Hvala puno što nam pomažeš da budemo bolji! 🙂

Isporuka

 • Svi paketi čija je vrednost preko 5.999 din šalju se besplatno bez obzira na broj poručenih proizvoda.
 • Standardna isporuka je 220 dinara za pakete do 5 kg težine bez obzira na broj poručenih proizvoda.
 • Jeftinija isporuka važi za količine do 3 poručena artikla. Ukoliko poručiš više od 3 proizvoda na koje se primenjuje jeftinija isporuka, sajt će automatski zaračunati standardnu isporuku, odnosno besplatnu ukoliko je vrednost veća od 5.999 din.
 • Ukoliko i dalje nisi siguran/a kolika će biti poštarina, ubaci željene proizvode u korpu i tu ćeš videti sve troškove.

Poručivanje i plaćanje

Kockarium.rs je internet prodavnica i porudžbine se primarno registruju putem sajta. Ukoliko, ipak, imaš problema i potrebna ti je pomoć oko poručivanja, pozovi nas na 060/7470909 i naše kolege će ti rado izaći u susret.

Da. Prilikom poručivanja navedi podatke firme, uključujući i PIB broj, a mi ćemo ti poslati profakturu na osnovu koje ćeš platiti porudžbinu.

Kontaktiraj nas za dodatnu pomoć i druga pitanja.

Da. Potrebno je da prilikom poručivanja odabereš opciju “plaćanje platnim karticama” nakon čega ćeš plaćanje završiti na bezbednoj stranici za plaćanje Banke Intesa.

Na Kockarium sajtu možeš platiti Visa, Master, Maestro, Dina i American Express karticama. Za plaćanje na rate bez kamate biće ti neophodna kartica izdata od strane Banke Intesa sa mogućnošću plaćanja na rate.

U našim prodavnicama u Beogradu možeš platiti Visa, Master i Dina karticama.

Plaćanje je moguće pouzećem, platnim karticama na sajtu ili uplatom na račun.

U prvom slučaju poručenu robu ćeš platiti kuriru gotovinom u dinarima prilikom preuzimanja paketa. Platne kartice koje možeš koristiti na našem sajtu su Visa, Master, Maestro, Dina i American Express. Uplata na račun je po tvom izboru – karticom u banci, uplatnicom, virmanom ili putem e-bankinga.

Više detalja možeš pročitati ovde.

Plaćanje na rate je moguće na našem sajtu i u našim prodavnicama i to kreditnim karticama izdatim od strane Banke Intesa. Možeš odabrati između plaćanja na 2 ili 3 rate bez kamate bez obzira na iznos kupljene robe.

U našim prodavnicama možeš ostvariti pravo na povrat PDV-a. Ova usluga je dostupna u saradnji sa kompanijom Global Blue i dostupna je svim stranim državljanima i državljanima Republike Srbije sa boravištem u inostranstvu.

*Minimalni iznos kupovine je dinarska protivvrednost 50 EUR (6.000 RSD).

Dostupnost proizvoda i cene

Dostupnost i vreme prodaje određenog proizvoda prvenstveno zavisi od proizvođača i njihove prodajne strategije. Kockarium redovno nabavlja sve modele koje je u mogućnosti da pronađe kod dobavljača/proizvođača, ali kada oni prestanu da lageruju određeni model igračaka, odnosno povuku ga iz prodaje, ni mi više ne možemo doći do istog.

Moguće. Ukoliko na sajtu nema proizvoda koji te zanima – kontaktiraj nas.

Imaj na umu da Kockarium prodaje proizvode iz aktuelnog LEGO kataloga (možeš ga pregledati ovde) i da je uglavnom nemoguće nabaviti stare modele ako ih već nemamo na lageru.

Ukoliko je na sajtu prikazano da je proizvod na lageru – onda i jeste dostupan. Ukoliko, pak, piše da je „rasprodat” to znači da ga trenutno nemamo na lageru.

Svi podaci na sajtu se redovno i automatski ažuriraju, a mi se trudimo da uvek dajemo ispravne informacije. Ukoliko ipak sumnjaš da neki podatak na sajtu nije tačan, molimo te da nas kontaktiraš.

U Kockariumu ne volimo da menjamo cene (osim naniže!) bez dobrog razloga. Uveravamo te da je, ako smo promenili neku cenu naviše, to bilo neophodno i da nismo imali drugog izbora.

Razlozi za promenu cene su mnogi, ali je najčešći izmenjena nabavna cena. Sami proizvođači (uglavnom jednom godišnje) usklađuju cene u zavisnosti od brojnih faktora na tržištu – od promena cena transporta, uslova uvoza iz određene zemlje ili cena sirovina do neravnomerne ili problematične potražnje za nekim od proizvoda.

Koji god da je razlog promene cene, možeš nam uvek verovati da se iz petnih žila trudimo da cene održimo razumnim i, koliko god je to moguće, priuštivim što širem broju ljudi.

O Kockariumu

Kockarium posluje na dve lokacije u Beogradu:

 • Kockarium Bulevar – Bulevar kralja Aleksandra 151 (mapa)
 • Kockarium Galerija – tržni centar Galerija Belgrade – Glavna ulica, II sprat, Bulevar Vudroa Vilsona 12 (mapa)

Visa Platne kartice | Master Card Platne kartice | Maestro Platne kartice | Dina Platne kartice | American Express Platne kartice | Banca Intesa Verified by Visa Master Card Secure Code