Najčešća pitanja

Kockarium su osnovali i u njemu rade veliki ljubitelji LEGO kockica.

Danas smo veliki i bavimo se poslom, ali znamo kako je biti mali i danima gledati LEGO katalog u potrazi za sledećim setom. Isto tako znamo i kako je roditeljima kada poruče kockice za praznike kod neproverenih prodavaca, a njih nema i ne javljaju se na telefon… Znamo i koliko obično koštaju.

Zato smo napravili Kockarium, specijalizovanu prodavnicu LEGO kocaka i LEGO licenciranog programa koja…

 • Je od osnivanja u novembru 2015. uslužila hiljade kupaca i obradovala još više mališana.
 • Je firma registrovana u Republici Srbiji, 100% odgovorna zakonima naše zemlje.
 • Nudi samo proizvode koje ima na lageru pa nećete čekati danima ili nedeljama da ih neko “donese” ili “prenese”.
 • Neće od Vas sakrivati troškove. Bez neprijatnih iznenađenja, koliko vidite na sajtu toliko ćete i platiti.
 • Će Vam uvek isporučiti kocke u najkraćem roku. Ako poručite kocke do 13 časova radnim danima na Vašoj adresi će biti već sutradan.
 • Garantuje da ćete biti zadovoljni. Ako niste – vratićemo Vam novac ili zameniti proizvode.

Kockarium sve pakete šalje uslugom “danas za sutra” a cena isporuke zavisi od proizvoda koje poručite:

 • (besplatno) Ukoliko Vaša porudžbina premašuje vrednost od 5.999 din ili sadrži neki od proizvoda sa posebnom markicom “besplatna isporuka” – troškove isporuke mi častimo! 🙂
 • (150 din) Sitniji artikli (kao što su minifigure i drugi proizvodi u kesicama) se šalju u paketima čija je cena 150 din. Ova vrsta isporuke je ograničena na količinu od 3 proizvoda/10 minifigura. Proizvodi sa jefitinijom isporukom su na sajtu vidno obeleženi markicom “jeftinija isporuka.”
 • (220 din) Standardna isporuka za pakete vrednosti do 6.000 din koji ne sadrže nijedan proizvod sa “besplatnom isporukom.”

Najjednostavnije – isporuka košta i nije besplatna. Prodavci koji obećavaju besplatnu isporuku su taj trošak zaračunali u ceni proizvoda. Mi više volimo da nudimo najpovoljnije LEGO kocke u zemlji uvek koje možeš po istoj ceni preuzeti i u našoj prodavnici, a da isporuku platiš samo onda kada ti je zaista i potrebna. Fer, zar ne?

Znamo koliko Vam je važno da igračke stignu što je pre moguće kada su deca nestrpljiva. Zato se (a) trudimo da imamo što veći izbor kockica na lageru u svakom momentu i (b) sve pakete poručene do 13 časova radnim danima šaljemo istog dana na Vašu adresu uslugom “danas za sutra”. Ovo znači da ćete kocke poručene do 13h radnim danima dobiti već sutradan! Brzo, zar ne? 🙂

PS. Sve što vidite prikazano na sajtu je dostupno i na lageru.

Odmah pošto Vaš paket napusti naš magacin poslaćemo Vam e-mail poruku sa jedinstvenim brojem Vašeg paketa. Ovaj broj možete iskoristiti da vidite gde se Vaš paket nalazi koristeći ovu stranicu. Alternativno, možete pozvati call centar kurirske službe na 015/600600 i saznati gde je Vaš paket i planirano vreme isporuke.

Ukoliko niste dobili e-mail sa podacima za praćenje ili imate drugih problema – kontaktirajte nas.

Da! Prilikom poručivanja odaberite opciju “lično preuzimanje” i Vaš paket će Vas čekati u Kockarium radnji na Bulevaru, kod Đerma (Pećska 1a).

Naravno, iako nam je jako žao da čujemo da ste razočarani. 🙁

Sve proizvode kupljene na sajtu Kockarium.rs možete vratiti u roku od 14 dana od dana preuzimanja paketa.

 • Ukoliko je originalno pakovanje proizvoda u potpunosti nepromenjeno (nije otvarano ili oštećeno na drugi način) možete dobiti novac natrag uplatom na račun ili proizvod zameniti za drugi.
 • Ukoliko je originalno pakovanje proizvoda oštećeno, otvoreno ili na drugi način promenjeno možete proizvod zameniti za drugi. Kockarium zadržava pravo umanjenja vrednosti proizvoda ukoliko je isti znatno oštećen.

Više detalja na stranici sa uslovima korišćenja.

Apsolutno! 🙂 Ne samo da su originalne, nego su i potpuno legalno uvezene u zemlju. Kockarium doo je uvoznik LEGO igračaka i nikada ne bismo rizikovali ugled i uložen trud da nekome “podvalimo”.

Problemi

Veoma nam je žao da ste doživeli neprijatnost. Molimo Vas da nas odmah kontaktirate kako bi rešili problem što je moguće pre.

Budite sigurni da se dovršili proces poručivanja do kraja, prihvatili uslove korišćenja i dobili potvrdnu poruku da je Vaša porudžbina prihvaćena. Ukoliko ne vidite nikakve mailove od nas u Inbox sandučetu, proverite obavezno “spam” i obeležite naše mailove kao „nije spam“ kako bi osigurali isporuku naših poruka u budućnosti.

Ukoliko i dalje imate problema, pozovite nas telefonom.

O ne! Iako se ekstremno retko dešava, razumemo da nema ništa nezgodnije nego kad zafali deo da složite celu igračku. Kompanija LEGO je poznata po svojoj usluzi pa će i u ovom slučaju izaći u susret što je brže moguće i oštećene/nedostajuće delove će Vam poslati na kućnu adresu besplatno u najkraćem roku.

Potrebno je da posetite servis stranu kompanije LEGO i da popunite formular za delove koji nedostaju ili su oštećeni („missing pieces“ ili „broken pieces“).

Ukoliko Vam je potrebna dalja pomoć po ovom pitanju slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo Vam pomoći.

O ne! Iako se zaista trudimo da sve bude besprekorno greške se potkradaju. Ako ste primetili na našem sajtu nešto što mislite da ne fukncioniše kako treba kontaktirajte nas.

Hvala puno što nam pomažete da budemo bolji! 🙂

Isporuka

 • Svi paketi čija je vrednost preko 5.999 din šalju se besplatno bez obzira na broj poručenih proizvoda.
 • Standardna isporuka je 220 dinara za pakete do 5 kg težine bez obzira na broj poručenih proizvoda.
 • Jeftinija isporuka važi za količine do 3 poručena artikla. Ukoliko poručite više od 3 proizvoda na koje se primenjuje jeftinija isporuka, sajt će Vam automatski zaračunati standardnu, odnosno besplatnu isporuku, ukoliko je vrednost veća od 6.000 din.
 • Ukoliko i dalje niste sigurni kolika će biti poštarina, ubacite željene proizvode u korpu i tu ćete videti sve troškove.

Poručivanje i plaćanje

Kockarium.rs je internet prodavnica i porudžbine se primarno registruju putem sajta. Ukoliko ipak imate problema i potrebna Vam je pomoć oko poručivanja, pozovite nas na 060/7470909 i naše kolege će Vam rado izaći u susret.

Da. Prilikom poručivanja navedite podatke firme, uključujući i PIB broj, a mi ćemo Vam poslati profakturu na osnovu koje ćete platiti porudžbinu.

Kontaktirajte nas za dodatnu pomoć i druga pitanja .

Da, ali ne direktno na sajtu. Odaberite plaćanje uplatom na račun, a karticu iskoristite pomoću e-banking-a ili na šalteru pošte ili banke.

U našoj prodavnici u Beogradu možete platiti Visa, Master i Dina karticama.

Plaćanje je moguće pouzećem ili uplatom na račun. U prvom slučaju poručenu robu plaćate kuriru prilikom preuzimanja paketa, a uplata na račun je po vašem izboru – karticom u banci, uplatnicom, virmanom ili putem e-bankinga. Više detalja možete pročitati ovde.

Dostupnost proizvoda

Dostupnost i vreme prodaje određenog proizvoda prvenstveno zavisi od proizvođača i njihove prodajne strategije. Kockarium redovno nabavlja sve modele koje je u mogućnosti da pronađe kod dobavljača/proizvođača, ali kada oni prestanu da lageruju određeni model igračaka, odnosno povuku ga iz prodaje, ni mi više ne možemo doći do istog.

Moguće. Ukoliko na sajtu niste pronašli proizvod koji Vas zanima kontaktirajte nas.

Imajte na umu da Kockarium prodaje proizvode iz aktuelnog LEGO kataloga (možete pregledati ovde) i da je uglavnom nemoguće nabaviti stare modele ako ih već nemamo na lageru. Takođe, ponuda u Kockariumu je trenutno ograničena na standardan katalog LEGO proizvoda, odnosno trenutno ne trgujemo modelima iz „proširene“ ponude (npr. LEGO Creator Expert modeli, i slično.)

Ukoliko je na sajtu prikazano da je proizvod na lageru – onda i jeste dostupan. Ukoliko, pak, piše da je “rasprodat” to znači da ga trenutno nemamo na lageru.

Svi podaci na sajtu se redovno i automatski ažuriraju, a mi se trudimo da uvek dajemo ispravne informacije. Ukoliko ipak sumnjate da neki podatak na sajtu nije tačan, molimo Vas da nas kontaktirate.

O Kockariumu

Kockarium prodavnica se nalazi u Beogradu, pored Đeram pijace. Precizna adresa je Pećska 1a, a klikom ovde ćete nas pronaći na mapi.