Opšti uslovi poslovanja, prodaje na daljinu i korišćenja sajta Kockarium.rs

Poslednji put ažurirano: april 2023. god.

 

Uvod

Poštovani,

Molimo te da pre korišćenja Kockarium sajta i, posebno, pre poručivanja robe pročitaš sledeće Uslove poslovanja, prodaje na daljinu i korišćenja sajta Kockarium.rs. Svaka poseta Kockarium sajtu i poručivanje putem Kockarium sajta znači da si pročitao/la ove uslove i da ih u potpunosti prihvataš.

Ovi uslovi su osmišljeni sa idejom da zaštite i posetioce i kupce našeg sajta, ali i Kockarium d.o.o. od bilo kakvih nesporazuma. Ukoliko su ovde navedeni uslovi za tebe neprihvatljivi, molimo te da ne koristiš sajt Kockarium.rs.

 

S poštovanjem,
Tvoj Kockarium

 

Informacije o uslovima

Ovaj dokument određuje uslove poslovanja, odnosno kupovine proizvoda i usluga van Kockarium prodajnih objekata, putem internet stranice i telefona (u daljem tekstu „Uslovi“). Ovi Uslovi propisuju i uslove i pravila koji se odnose na korišćenje internet stranica od strane Kupaca.

Na uslove prodaje na daljinu primenjuju se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o trgovini, Zakon o obligacionim odnosima, kao i ostali važeći zakoni i propisi Republike Srbije.

Prihvatanjem ovih Uslova prihvataju se i način vraćanja, odnosno zamene i vraćanja proizvoda kompanije Kockarium d.o.o.

Kockarium d.o.o. zadržava pravo izmene i/ili dopune ovih Uslova u bilo kom trenutku. Kupac je dužan da proveri Uslove pre svake Porudžbine, jer se promene mogu dogoditi između poseta ili su posledice ažuriranja.

 

Lična karta prodavca

Kockarium internet stranice uređuje preduzeće:

Kockarium d.o.o.
Sedište: Kolubarska 30, 11500 Obrenovac – Belo Polje
Telefon kontakt centra: 060/747-09-09
Kontakt email adresa: [email protected]
Web stranica: www.kockarium.rs
Matični broj: 21137499
PIB: 109175132
Šifra delatnosti: 4791 – Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta
Tekući račun: Uni Credit Banka 170-003002551100155

 

Adrese Kockarium prodavnica:

Kockarium 1 – Bulevar, Đeram
Bulevar kralja Aleksandra 151, 11000 Beograd

Kockarium 2 – tržni centar Galerija Belgrade
Lokal 708, II sprat
Bulevar Vudro Vilsona 12, 11000 Beograd

 

Definicije i pojmovi

Posetilac – lice koje koristi internet stranice www.kockarium.rs, bez obzira da li je kupio proizvode ili usluge putem istih.

Registrovani korisnik – Posetilac sajta www.kockarium.rs koji ima registrovan Kockarium nalog, bez obzira na to da li obavlja kupovinu ili ne.

Kupac – kupac proizvoda ili usluga, tj. lice koje koristi usluge informacionog društva i koje kupi barem jedan proizvod ili uslugu putem Kockarium internet prodavnice. Kupac je i lice koje proizvode ili usluge poručuje telefonom preko Kontakt centra.

Prodavac – Kockarium d.o.o. Obrenovac – Belo Polje.

Porudžbina – obrazac koji popunjava Kupac u koji spada i onlajn/elektronski obrazac sledeći potrebne korake kako bi kupio proizvod(e), i/ili usluge koji se prodaju u Kockarium internet prodavnici, kao što je navedeno u Uslovima i odredbama. U Porudžbinu spada i popunjavanje onlajn/elektronskog obrasca koji Kupac popunjava i šalje Prodavcu za svrhu kupovine proizvoda i usluga. Porudžbina se ostvaruje i telefonskim pozivom Kontakt centru Prodavca, gde Kupac nabraja i tačno navodi željene proizvode i usluge kao i broj/količinu takvih proizvoda i usluga koje Porudžbinom zahteva i potvrđuje Porudžbinu na isti način.

Ugovor – dvostrani ugovorni odnos između Kupca i Prodavca, u skladu sa ovim Uslovima koje Kupac kupovinom robe i/ili usluga na daljinu izričito prihvata. Uslovi se smatraju sastavnim delom Ugovora.

Lično preuzimanje – usluga koju Kockarium nudi prilikom kupovine putem interneta i telefona. Kupac poručuje i plaća robu i preuzima je u Kockarium prodavnici.

 

Dokumenta

Primer Ugovora o prodaji na daljinu je dostupan za preuzimanje ovde.

Formular za Odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija je dostupan za preuzimanje ovde.

Formular za Izjavu reklamacije je dostupan za preuzimanje ovde.

Potvrda o izvršenom evidentiranju Prodavca za PDV je dostupna za preuzimanje ovde.

 

Postupak kupovine na daljinu

Proizvode iz Kockarium ponude Kupac može poručiti izvan Kockarium prodavnica, odnosno putem Kockarium sajta ili pozivom na broj telefona Kontakt centra.

Kupovina putem Kockarium sajta

Proizvodi i usluge se naručuju elektronskim putem, preko Kockarium internet prodavnice.

Poručivanje je jednostavno i svodi se na nekoliko koraka:

 • Odabir željenih proizvoda i količina
 • Ubacivanje proizvoda u korpu
 • Odabir načina isporuke, odnosno preuzimanja
 • Odabir načina plaćanja
 • Popunjavanje podataka o naručiocu* i podataka za isporuku
 • Potvrda porudžbine uz prihvatanje Uslova korišćenja Kockarium sajta

Proizvodi se smatraju naručenim onog trenutka kada Kupac završi ceo postupak naručivanja i bude mu prikazana stranica sa tekstom „Hvala, Vaša porudžbina je sada u obradi“. Tada će Kupac imejlom primiti potvrdu o prijemu Porudžbine.

*Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji Prodavac šalje zajedno sa pošiljkom. Ukoliko je Kupac pravno lice (firma), potrebno je navesti važeće podatke o firmi.

Za kupovinu nije neophodna registracija naloga na Kockarium sajtu. Ipak, poželjna je jer se na taj način čuvaju podaci Kupca za naredne kupovine i mogu ostvariti eventualni popusti na osnovu prethodnih kupovina.

Telefonska kupovina pozivom Kontakt centru

Porudžbinu je moguće napraviti i telefonskim putem pozivanjem Kontakt centra Prodavca.

Kupac je dužan da operateru tačno navede željene proizvode, kao i količine tih proizvoda. Postoji mogućnost da Kockarium za Kupca napravi Porudžbinu putem telefona, za koju će Kupac dobiti potvrdu putem mejla. Ukoliko Kupac ne može primiti potvrdu putem mejla (npr. nema mejl ili nema pristup računaru ili internetu), Kockarium zadržava pravo da od Kupca zatraži da izdiktira podatke koji su neophodni za izvršenje Narudžbine, kao i pravo da taj poziv snimi.

Kupovinu na daljinu putem Kockarium sajta ili pozivanjem Kontakt centra, kupovinu mogu obaviti samo lica starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unetih ili izdiktiranih podataka za dostavu.

Ugovor se smatra zaključenim sa kompletiranjem Porudžbine.

 

Cene

Sve cene istaknute u Kockarium internet prodavnici su izražene u dinarima (RSD) i uključuju PDV.

Proizvodi se naplaćuju po cenama koje važe na dan naručivanja i objavljenim na internet stranicama. Cene, uslovi plaćanja i akcijske ponude važe isključivo u trenutku plaćanja i mogu se promeniti bez prethodne najave. Kockarium će nastojati da cene navedene u Porudžbini budu tačne, međutim može doći do greške ili odstupanja.

U slučaju da se cena proizvoda promeni za vreme obrade Porudžbine, ili cena na internet stranicama iz bilo kojeg drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj ceni proizvoda ili usluge, Kockarium će omogućiti Kupcu da odustane od kupovine odnosno da potvrdi novu promenjenu cenu.

Troškovi isporuke biće naznačeni zasebno i dodati na ukupnu cenu naručenih proizvoda.

Sva plaćanja platnim karticama će biti izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena platna kartica Kupca biće izražen u lokalnoj valuti Kupca kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji Kockariumu, u trenutku transakcije, ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na sajtu.

 

Plaćanje

Za plaćanje robe poručene putem Kockarium internet prodavnice na raspolaganju su dve opcije: (1) plaćanje prilikom preuzimanja (plaćanje pouzećem) i (2) plaćanje unapred uplatom na Kockarium račun u poslovnoj banci.

 • Plaćanje prilikom preuzimanja – Kupac poručenu robu plaća kuriru prilikom preuzimanja porudžbine u punom iznosu uključujući cenu poručene robe i troškove dostave (u slučajevima kada trošak dostave pada na teret Kupca), ili robu plaća u samoj radnji, ukoliko je, kao način isporuke, odabrano lično preuzimanje.
 • Plaćanje platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina) – Kupac poručenu robu plaća platnim karticama na posebnom, bezbednom portalu banke namenjenom onlajn plaćanju. Prodavac će Poruždbinu pripreniti za isporuku, odnosno lično preuzimanje u odabranoj prodavnici nakon uspešne verifikacije transakcije.
 • Plaćanje preko računa (virmanom, uplatnicom, e-banking) – Kupac poručenu robu plaća direktno na račun Prodavca prema instrukciji dostavljenoj u potvrdnom imejlu (nakon kompletiranja Porudžbine). Prodavac će Porudžbinu pripremiti za isporuku i predati kurirskoj službi po evidentiranju uplate, odnosno omogućiti lično preuzimanje u odabranoj prodavnici (ukoliko je kao način isporuke odabrano lično preuzimanje).

 

Dostava i lično preuzimanje

Za porudžbine naručene putem Kockarium sajta ili pozivom Kontakt centru Kupac može odabrati dostavu putem kurirske službe ili lično preuzimanje.

Dostava putem kurirske službe

Dostavu Porudžbina Kupcu vrši eksterna kurirska služba i moguća je na teritoriji Republike Srbije bez Kosova i Metohije.

Kockarium će poslati imejl poruku Kupcu nakon što preda Porudžbinu kurirskoj službi sa brojem za praćenje paketa. Na osnovu ovog broja Kupac može kontaktirati kurirsku službu za informacije o isporuci.

Vreme isporuke putem kurirske službe:

 • Okvirno vreme isporuke je prikazano na strani pregleda Porudžbenice. Prikazano vreme je informativnog karaktera i nije obavezujuće za Prodavca ili kurirsku službu.
 • Prodavac se obavezuje da poručenu robu isporuči u razumnom roku, a najkasnije u vremenskom roku od 30 dana od datuma zaključivanja Ugovora.
 • Isporuka se vrši radnim danima, uobičajeno u periodu 9 – 17h.

Troškovi dostave putem kurirske službe:

 • Procenjeni troškovi isporuke su prikazani na strani pregleda Porudžbenice na Kockarium sajtu i informativnog su karaktera. Stvarni troškovi mogu biti drugačiji od prikazanih na sajtu.
 • Prodavac ne može garantovati da kurirska služba neće izmeniti troškove isporuke.
 • Troškovi isporuke se plaćaju zajedno sa proizvodima.

Kupac je dužan da:

 • Obezbedi da punoletna osoba bude prisutna na adresi isporuke na dan isporuke.
 • Proveri mogućnost prilaska vozila za isporuku adresi isporuke. Ukoliko je prilaz adresi otežan ili onemogućen isporuka će biti otkazana.
 • Ispravno unese, odnosno izdiktira podatke za dostavu Porudžbine. Nepotpune informacije o primaocu mogu uticati na vreme isporuke ili otkazivanje isporuke.
 • Proveri da li je paket isporučen u ispravnom stanju, odnosno bez spoljnih oštećenja.
 • Potpiše potvrdu o preuzimanju kojom se potvrđuje da: (a) je Porudžbina isporučena, (b) da su proizvodi isporučeni bez vidljivih oštećenja i (c) da je zadovoljan primljenom uslugom. Ukoliko Kupac odbije da potpiše potvrdu o preuzimanju, isporuka će se smatrati odbijenom. Ako se isporuka ne može izvršiti zbog neadekvatnog/nedovoljnog prilaza ili pristupa adresi za isporuku, ili u slučaju da na adresi za isporuku nema nikoga (punoletnog) za preuzimanje proizvoda, proizvodi se ne ostavljaju na toj adresi, već će dostavna/kurirska služba ponovo pokušati isporuku. Ako Kupac u dva pokušaja ne preuzme proizvode, smatra se da je odustao od preuzimanja.

Prodavac je dužan da:

 • Proizvode zapakuje tako da se normalnim rukovanjem u transportu ne mogu oštetiti.

Ograničenja isporuke:

 • Nakon što paket napusti Kockarium nije moguće menjati adresu isporuke. Kurirska služba nije u obavezi da prihvati promenu adrese nakon što paket napusti Kockarium.
 • Kurirska služba je u obavezi da paket isporuči do adrese navedene prilikom poručivanja, ali ne i do željenih vrata, sprata ili stana.
 • Kurirska služba nije u obavezi da pozove Kupca putem telefona pre isporuke.
 • Kurirska služba nije u obavezi da pokuša isporuku na fizičku adresu ukoliko Kupac ne odgovara na telefonske pozive. Nejavljanje na telefonski poziv se može smatrati odbijanjem isporuke.
 • Kurirska služba nije u obavezi da poštuje posebne zahteve Kupca navedene prilikom poručivanja robe. Ovo se može odnositi, ali se ne ograničava na: zahtevani vremenski period isporuke (kao što su radno vreme ili određeni period „od XX do XX sati“).

Ako iz bilo kojeg razloga Kupac nije bio dostupan u ugovorenom terminu na adresi isporuke ili na telefonskom broju koji je ostavio, kompanija Kockarium ne preuzima odgovornost za neispunjenje isporuke. U slučaju da se isporuka ne izvrši ni nakon drugog pokušaja, proizvodi će se vratiti u Kockarium, a isporuka otkazana. Tada Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode. U tom slučaju, Kupac snosi prevozne troškove vraćanja proizvoda u Kockarium.

Isporuka se može obustaviti i iz razloga više sile, događaja, radnje ili okolnosti koje se nisu mogle predvideti, uključujući sledeće a ne ograničavajući se na to: prirodne i elementarne nepogode, zatvorene saobraćajnice zbog vremenskih nepogoda, ili dolaska stranih delegacija, oštećenja ili radovi na putu, objektu ili instalacijama, demonstracije ili okupljanja. U tom slučaju Kockarium će uložiti sav trud da pravovremeno kontaktira s kupcem i ugovori novu isporuku.

Radi uštede potrošnog materijala Kockarium može ponovo koristiti transportne kutije. Paket koji stigne na adresu Kupca može spolja sadržati ime nekog drugog proizvoda. Ovo nije razlog za odbijanje preuzimanja pošiljke i ne znači da je isporučen pogrešan proizvod.

Kockarium zadržava pravo da zaključi ugovor sa različitim kurirskim i dostavnim službama.

Lično preuzimanje

Prilikom ličnog preuzimanja robe plaćene unapred zadržavamo pravo da tražimo lični identifikacioni dokument sa slikom. Kockarium nije u obavezi da prihvati promenu lokacije preuzimanja od strane Kupca nakon potvrde Porudžbine.

 

Otkaz Porudžbine od strane Prodavca

Kockarium će nastojati da isporuči sve proizvode koje je Kupac naručio, ali zadržava pravo da odbije ili otkaže Porudžbinu u određenim slučajevima, uključujući, a ne ograničavajući se na:

 • Ukoliko neki od poručenih proizvoda nije više dostupan, a usled tehničke ili druge greške je (bio) prikazan kao dostupan na sajtu,
 • Tehničke greške, hakovanja i sl.,
 • Došlo je do velikog odstupanja u nabavnoj ceni,
 • Ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu,
 • Kada Prodavac proceni da poručene količine robe prevazilaze realne potrebe Kupca, odnosno da su namenjene daljoj prodaji ili drugoj zloupotrebi,
 • Ukoliko Kupac ne poštuje Uslove,
 • Više sile ili kada je izvršenje ugovorne obaveze znatno otežano.

Ukoliko Kockarium odbije ili otkaže Porudžbinu, Kupac će o tome biti obavešten u roku od 4 radna dana po slanju potvrde o primanju Porudžbine.

 

Otkazivanje i izmena Porudžbine i odustajanje od kupovine od strane Kupca

Kockariumu je važno da Kupac bude zadovoljan i prihvata da Kupac može da se predomisli.

Otkazivanje Porudžbine

Kupac ima pravo da otkaže Porudžbinu u bilo kom trenutku, pozivom na broj telefona 060/747-09-09 u radno vreme Kockariuma, ili putem kontakt imejl adrese ([email protected]). Ako je Porudžbina otkazana pre nego što su proizvodi napustili prostorije Prodavca, Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa za proizvode i isporuku. Ukoliko se Porudžbina otkaže pošto proizvodi napuste prostorije Prodavca, Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode, ali u tom slučaju Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda u prostorije Prodavca.

Izmena Porudžbine

Kupac može promeniti Porudžbinu u smislu poručenih artikala, količine i adrese isporuke samo dok je Porudžbina u statusu „u obradi“, odnosno pre nego što Prodavac Porudžbinu preda kurirskoj službi.

Odustajanje od kupovine

Proizvode kupljene putem Kockarium sajta ili poručene putem Kontakt centra Kupac može vratiti u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora, odnosno od dana kada roba dospe u njegovu državinu, bez objašnjenja o razlozima povrata. Kupac je dužan da robu vrati najkasnije 14 dana od slanja obaveštenja o odustajanju.

Na pravo odustajanja od kupovine od strane Kupca se primenjuju sledeća pravila:

 • U slučaju kada je vraćena roba u originalnoj, neotvorenoj ambalaži, nekorišćena i neoštećena kupac može novac natrag dobiti uplatom na račun u poslovnoj banci ili u vidu kredita na sajtu Kockarium.rs za buduće kupovine.
 • U slučaju kada je originalna ambalaža otvorena na neprimetan način, odnosno na način na koji je moguće tu robu vratiti u promet, a originalne LEGO kesice unutar kutije nisu otvarane i/ili oštećene, povrat novca je moguć isključivo u vidu kredita na sajtu Kockarium.rs za buduće kupovine.
 • Proizvodi čije je orginalno pakovanje oštećeno ili uništeno i/ili sadržaj orginalnih LEGO kesica načet i/ili korišćen ne mogu biti vraćeni ili zamenjeni za novac ili kredit.
 • Neposredne troškove vraćanja robe pokriva Kupac.
 • Prodavac vraća celokupnu plaćenu sumu za robu umanjenu za realne troškove i troškove slanja odmah, ako je moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od prijema poruke o odustajanju od kupovine.
 • Povrat polovnih proizvoda iz odeljka „Outlet“ zbog promene mišljenja nije dozvoljen.
 • Prodavac zadržava pravo da odbije povrat ili zamenu proizvoda ili da umanji vrednost vraćenog novca ukoliko kriterijumi za povrat nisu zadovoljeni.
 • U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava Kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Prodavac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjavu o odustanaku od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija, neophodnu za ostvarivanje prava na odustanak od kupovine, Kupac može preuzeti ovde.

 

Saobraznost robe Ugovoru, garancije i reklamacije

Kockarium se trudi da obezbedi ispravnu robu i da u slučaju bilo kakvog spora uloži napor da pronađe efikasno rešenje za obe strane.

Kupac svoja prava u vezi sa saobraznošću robe štiti izjavljivanjem reklamacije Prodavcu. Radi ostvarivanja ovih prava potrebno je uz reklamaciju priložiti račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini (kopija računa, fiskalni isečak, slip — ako je roba plaćena karticom, odštampan izvod s tekućeg računa i sl.)

Kupac može da izjavi reklamaciju Prodavcu radi ostvarivanja svojih potrošačkih prava koja se tiču saobraznosti robe ugovoru, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

 

Odgovornosti Prodavca:

 • Prodavac garantuje spoljašnju ispravnost poslate robe, odnosno da će poručeni proizvodi biti u potpuno ispravnom stanju prilikom slanja u smislu oštećenja kutije i slično.
 • Prodavac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača (zakonska garancija), ukoliko šta drugo nije predviđeno važećim propisima Republike Srbije.
 • Kockarium na svim prodajnim mestima ima istaknuto obaveštenje o načinu i mestu prijema reklamacija, i u svakom trenutku lice ovlašćeno za prijem reklamacija tokom radnog vremena.
 • Zakonski rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a za rešavanje reklamacije je 15 dana.
 • Kockarium se obavezuje da će, po prijemu reklamacije, bez odlaganju na pouzdan način ispita da li je reklamacija opravdana i da će, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovoriti na izjavljenu reklamaciju.

 

Kupac može da izjavi reklamaciju:

 • Usmeno na Kockarium prodajnom mestu;
 • Putem telefona 060/747-09-09;
 • Pisanim putem dopisom naslovljenim na Kockarium d.o.o., Kolubarska 30, 11500 Obrenovac – Belo Polje;
 • Elektronskim putem na email [email protected].

Reklamacija se može prihvatiti isključivo uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.). Prodavac zadržava pravo da fizički pregleda robu na koju se reklamacija odnosi.

 

Napomene:

 • Nedostatak određenih (srazmerno malog broja) delova u kutiji se ne smatra nesaobraznošću i posledica je standardnog proizvodnog procesa kompanije LEGO. Pogledati odeljak „odgovornosti proizvođača“.
 • Odgovornost za materijalne nedostatke rešavaće se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima te ostalim važećim propisima Republike Srbije.
 • Eventualni sporovi između Kupca i kompanije Kockarium nastojaće se rešiti mirnim putem, u suprotnom se ugovara nadležnost suda u Beogradu.
 • Prodavac nije u obavezi da obezbedi rezervne delove za kupljene proizvode po isteku zakonskog garantnog roka.

 

Reklamacioni list je dostupan za preuzimanje ovde.

 

Odricanje od odgovornosti

Svaki Posetilac internet stranice izričito se slaže da će ove internet stranice koristiti isključivo na svoju odgovornost. Kompanija Kockarium d.o.o., niti ko od njenih zaposlenih, agenata, trećih pružalaca usluga ili licenciranih kompanija, ne garantuje da korišćenje ovih internet stranica neće biti prekinuto, presretnuto ili da neće biti grešaka; niti garantuje za (i) posledice koje mogu nastati korišćenjem ovih internet stranica, ili (i) za tačnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili proizvoda datih putem ovih internet stranica.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na svu neposrednu (stvarnu štetu), ili posrednu štetu (izmaklu dobit), eventualne ozlede izazvane bilo kakvim nedostacima, greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prenosu, računarskim virusom, prekidom u komunikacijskoj vezi, krađom, uništenjem ili neovlašćenim pristupom, promenama ili zloupotrebom zapisa na računarskoj opremi odnosno imovini Posetioca, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom kompanije Kockarium, odnosno njenih zaposlenih, agenata i/ili trećih pružalaca usluga. Posetilac izričito potvrđuje da kompanija Kockarium nije odgovorna za bilo kakvo moguće uvredljivo, neprikladno ili protivzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih lica te da rizik od štete koji može nastati kao posledica navedenog u potpunosti snosi Posetilac.

Ni u kojem slučaju Kockarium, ili druga fizička ili pravna lica uključena u stvaranje, proizvodnju ili distribuciju ovih internet stranica, ili s njima povezanog sadržaja i/ili softvera, neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posledica korišćenja ili nemogućnosti korišćenja ovih internet stranica. Posetilac izričito potvrđuje da se Uslovi ovog poglavlja odnose na celokupni sadržaj ovih internet stranica.

Isključivo je Posetilac odgovoran za nabavku, korišćenje i održavanje svoje računarske opreme, uključujući a ne ograničavajući se na celokupni softver i hardver koji poseduje i koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korišćenje internet stranica Kockarium internet prodaje te sve s tim povezane troškove. Kompanija Kockarium nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Posetioca koja mogu nastati kao posledica korišćenja ovih internet stranica.

U svrhu izbegavanja svake sumnje oko odricanja odgovornosti od strane kompanije Kockarium, Posetiocu neće biti uskraćena propisana prava, kao ni prava koja proizlaze iz ugovornog odnosa sa kompanijom Kockarium d.o.o.

 

Tačnost podataka (cene, fotografije, opisi, dostupnost proizvoda i druge informacije)

Prodavac nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Prodavac ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

Podaci o zalihama proizvoda u Kockarium prodajnim objektima se menjaju i mogu se razlikovati od informacije objavljene na internet stranicama ili u aplikaciji.

Prodavac se trudi da kompletan asortiman ponudi u svim Kockarium prodavnicama i na Kockarium sajtu. Ipak, moguća su odstupanja u smislu dostupnosti proizvoda. Dostupnost nekog proizvoda u internet prodavnici ne garantuje dostupnost u fizičkoj prodavnici i obratno.

Ukoliko problem sa informacijama prikazanim na sajtu utiče na status Porudžbine i blagovremenu isporuku, Prodavac je dužan Kupca o tome da obavesti bez odlaganja.

U slučaju da je Kupac dobio proizvod koji odstupa od opisa navedenom na Kockarium sajtu, Kupac može vratiti proizvod u originalnom, neotvorenom pakovanju i nekorišćenom stanju, a Prodavac će vratiti novac uplaćen na račun proizvoda.

Kockarium zadržava pravo da u bilo kojem trenutku iz prodaje povuče bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, Kockarium Kupcu neisporučenog, a plaćenog proizvoda, vraća pun iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, bez obzira na razlog za povlačenje proizvoda iz prodaje. Kockarium takođe zadržava pravo da promeni i pravovremeno obustavi ili prekine pružanje usluge internet prodavnice i aplikacije.

 

Odgovornosti proizvođača i kurirske službe

Odgovornost proizvođača

Nedostatak određenih (srazmerno malog broja) delova u kutiji se ne smatra nesaobraznošću i posledica je standardnog proizvodnog procesa kompanije LEGO. U slučaju da je sadržaj same LEGO kutije neispravan (a kutija neoštećena stigla do Kupca) odgovornost je na kompaniji LEGO da nadoknadi nedostatke.

Ukoliko je Kupcu stigao LEGO proizvod kome nedostaju delovi ili su oštećeni, potrebno je da Kupac poseti stranicu LEGO Servis ovde i da popuni zahtev za besplatnu nadoknadu nedostajućih ili oštećenih delova. Kompanija LEGO dostavlja nedostajuće, odnosno oštećene delove na kućnu adresu Kupca bez dodatne nadoknade. Kockarium je na raspolaganju Kupcu za svaku pomoć u ovom procesu.

Odgovornost partnerske kurirske službe

U slučaju oštećenja robe prilikom transporta odgovorna je kurirska služba. Kupac je dužan da proveri spoljašnju ispravnost transportnog pakovanja pre preuzimanja Porudžbine. Kurirska služba zahteva da se bilo kakvo oštećenje robe prilikom transporta prijavi u izričitom roku od 24h od momenta preuzimanja pošiljke od strane Kupca. Oštećenja u transportu koja nisu prijavljena u ovom roku neće biti uzeta u razmatranje.

Kockarium je na raspolaganju Kupcu za svaku pomoć po pitanju rešavanja problema oštećene robe.

 

Odgovornost Posetioca

 • Kockarium sajt mogu koristiti maloletni Posetioci uz nadzor punoletne osobe. Poručivanje putem Kockarium sajta mogu obaviti samo punoletna lica.
 • Posetilac može koristiti Kockarium sajt i poručivati robu sa ili bez kreiranja naloga na sajtu. Ukoliko se koristi nalog, on sadrži lozinku koja je tajna i poznata samo Registrovanom korisniku.
 • Posetioci su obavezi da čuvaju tajnim bilo kakve šifre ili lozinke za pristup registrovanom Kockarium nalogu.
 • Korišćenjem Kockarium sajta Posetilac prihvata odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju u okviru korisničkog naloga.

Prodavac zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja.

 

Radno vreme

Kockarium internet prodavnica je dostupna 00-24 h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja, sajt može biti određeni vremenski period nedostupan.

Radno vreme tehničke podrške i podrške kupcima, odnosno Kontakt centra je radnim danima od 09 – 21h i subotom 09 – 18h.

 

Načelo poštenja

Kockarium u tržišnoj utakmici postupa pošteno, na način koji nije usmeren na prouzrokovanje štete drugim trgovcima, odnosno kupcima, kao i javnom interesu, a u skladu sa poslovnim moralom i pozitivnim poslovnim običajima.

 

Intelektualna svojina

LEGO, LEGO logo, Minifigure, DUPLO, DUPLO logo, BIONICLE, BIONICLE logo, FRIENDS logo, MINIFIGURES logo, HIDDEN SIDE logo, MINDSTORMS, MINDSTORMS EV3 logo, NINJAGO, NINJAGO logo, NEXO KNIGHTS, i NEXO KNIGHTS logo su registrovane robne marke i/ili su zaštićene autorskim pravima LEGO Grupe. ©2021 the LEGO Group. Sva prava zadržana. Sadržaj koji ne pripada LEGO Grupi je ©2023 Kockarium doo. Sva prava zadržana.

Fotografije LEGO proizvoda su u vlasništvu LEGO Grupe, a sav ostali sadržaj koji ne pripada LEGO Grupi je u vlasništvu Kockarium doo, ukoliko nije drugačije izričito navedeno. Ovo se odnosi na tekstove, opise proizvoda, grafike na samom sajtu, Kockarium logo i sl.

Autorski sadržaj može se bez izričitog dopuštenja upotrebljavati samo u privatne ali ne i u javne ili komercijalne svrhe (preuzimanje, reprodukcije itd.) Izmene prevoda ili bilo kakve druge izmene sadržaja mogu biti učinjene samo uz prethodno pismeno odobrenje privrednog društva Kockarium d.o.o. Imaj na umu da bilo kakvo kršenje našeg autorskog prava ili prava zaštite intelektualne svojine može imati posledice u građanskom i/ili krivičnom postupku.

 

Politika privatnosti

Kockarium je svestan da je Posetiocu važna zaštita ličnih podataka i poverljivo rukovanje njima. Kockarium je posvećen zaštiti i poštovanju privatnosti Posetioca Kockarium sajta. Kockarium prikuplja samo podatke o Posetiocu neophodne za poslovanje i informisanje Posetioca u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

 

Skupljanje i upotreba

Lični podaci su informacije koje identifikuju Posetioce sajta, kao što je ime, e-mail adresa ili poštanska adresa. Kockarium čuva, koristi i prenosi lične podatke samo u skladu sa saglasnosti Posetioca. Kockarium može lične podatke da prenese spoljnim pružaocima usluga za dalju obradu podataka. Spoljni pružaoci usluga mogu biti angažovani, između ostalog, pri isporukama pošiljki, distribuciji reklamnog materijala ili u okviru konkursa. Kockarium zahteva od tih strana da lične podatke obrađuju u skladu sa ovim Uslovima i ovim obaveštenjem o zaštiti podataka.

Za bilo kakvo drugačije prenošenje ličnih podataka, npr. prenošenje podataka za registraciju na nekom društvenom sajtu treće strane ili internet službi kao što su Fejsbuk ili Tviter, potreban je prethodni izričit pristanak Posetioca. Kockarium garantuje da neće prodavati ili iznajmljivati lične podatke Posetioca trećim stranama.

Kockarium je dužan da otkrije lične podatke na zahtev nadležnih organa, odnosno u slučajevima kada obavezujući propisi to zahtevaju.

 

Upotreba ličnih podataka u oglašavanju

Posetilac može izričito pristati na upotrebu ličnih podataka u reklamiranju, čime će ti podaci biti sačuvani i stalno korišćeni u te svrhe; npr. za slanje biltena, uzoraka proizvoda, kao poziv za učestvovanje na konkursima ili lutriji, sve putem elektronske pošte ili obične pošte ili putem nekog drugog kanala komunikacije na koji je Posetilac pristao. Podaci mogu biti upotrebljeni za stvaranje i održavanje profila korisnika, za dobijanje obaveštenja o reklamama i promocijama i sl. Takođe, podatke koje Posetilac ustupa Prodavcu Prodavac može koristiti za potrebe analitičke analize, poboljšanje efikasnosti usluga na svom sajtu, reklamiranju, marketingu, istraživanjima tržišta i prodaje.

 

Povlačenje pristanka

Posetilac može da povuče svoj pristanak na upotrebu ličnih podataka u celini ili delimično u svakom trenutku, što će odmah stupiti na snagu. Prodavac je dužan da obriše lične podatke Posetioca po prijemu povlačenja pristanka.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Podaci o platnoj kartici Posetioca nijednog trenutka nisu vidljivi, niti dostupni Prodavcu.

 

Kolačići (cookies)

Radi lakšeg korišćenja Kockarium sajta, Prodavac koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići su male jedinice podataka koje pretraživač Posetioca skladišti u memoriji uređaja, a koje su poželjne ili neophodne za upotrebu sajta. Kockarium upotrebljava kolačiće da bi bolje razumeli kako se sajt koristi i da bi omogućili lakši pregled sajta. Kolačići pomažu određivanje, na primer, da li je stranica na sajtu ranije posećena od strane Posetioca. Kolačići na sajtu Prodavca ne skladište lične podatke u formi u kojoj mogu identifikovati Posetioca, niti skladište informacije koje se mogu identifikovati kao lične.

Ukoliko Posetilac ne želi da prihvata kolačiće sa Kockarium sajta, potrebno je da podesi svoj pretraživač interneta tako da briše sve kolačiće iz memorije uređaja, blokira sve kolačiće ili upozori Posetioca pre nego što se kolačić uskladišti.

 

Analitika

Kockarium sajt koristi Google Analytics, internet analitički servis kompanije Google. Google Analytics koristi kolačiće, odnosno tekst fajlove koji se nalaze na uređaju Posetioca i pomažu u analizi upotrebe sajta od strane Posetioca. Informacije koje se na taj način prikupe mogu biti poslate i uskladištene do servera izvan Republike Srbije. Google Analytics na Kockarium sajtu uključuje kod “gat._anonymizelp();” kako bi se osiguralo anonimno registrovanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog anonimne registracije IP adresa na ovom veb-sajtu, Google skraćuje IP adresu Posetioca na teritoriji EU i članica Evropske ekonomske zajednice. Cela IP adresa se samo u izuzetnim slučajevima prenosi na Google server u SAD i tamo skraćuje.

Google koristi ove informacije za analizu sajta i njegove upotrebe, sastavljanje izveštaja operaterima o aktivnostima na sajtu i za obezbeđivanje svih drugih usluga koje su u vezi sa aktivnostima na sajtu i korišćenjem interneta. Google ne povezuje IP adresu koju internet pretraživač Posetioca prenosi Google Analytics servisu sa bilo kojim podacima koje Google skladišti. Posetilac može odbiti upotrebu kolačića tako će odabrati odgovarajuća podešavanja na svom pretraživaču. Pored toga, Posetilac može sprečiti Google da registruje podatke vezane za upotrebu sajta sakupljene preko kolačića (uključujući IP adresu) i da obrađuje te podatke. Za to je neophodno preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač dostupan na ovom linku. Više informacija o uslovima upotrebe i zaštiti podataka na ovom linku.

Google Analytics takođe Prodavac koristi i za analizu podataka iz AdWordsa ili bilo kojih kolačića iz “DoubleClicka” u statističke svrhe. Posetilac može deaktivirati ovu opciju uz pomoć aplikacije Ad Preferences Manager.

Hvala na ukazanom poverenju!

Visa Platne kartice | Master Card Platne kartice | Maestro Platne kartice | Dina Platne kartice | American Express Platne kartice | Banca Intesa Verified by Visa Master Card Secure Code